Den uforglemmelige kvelden!

Onsdag 23. januar 2013 vil bli stående som en dag vi aldri vil glemme. Da lanserte vi forfatterdebutantene boka vår «Sosial kommunikasjon» på Josefine vertshus i Oslo. Om lag 140 flotte gjester bidro til en stemning som var utrolig positiv, og vi følte oss faktisk litt som stjerner for en dag. Det var nesten så vi glemte alt av hverdag og tungt arbeid som ligger bak.

Kl 19 var lokalet stappfullt. Kommuneforlagets Dag Simonsen introduserte oss gjennom noen ord om hvordan forlaget har opplevd samarbeidet. Han lånte Leif Justers begrep «mot normalt» for å beskrive at vi har utfordret forlaget på mange områder og at de har gått noen nye veier for å møte våre til dels ukonvensjonelle ideer. Samtidig som vi har lært et og annet om forlagsvirksomhet og at hjørnene ikke alltid er så korte som vi vil ha dem.

Deretter holdt vi det gående i to strake timer med høydepunkter fra boka. Først ble vi en smule sentimentale da vi fortalte om hvordan vi har opplevd prosessen, både faglig og menneskelig (tørket Cecilie en liten tåre fra øyekroken?). Deretter fortalte vi om omslagskonkurransen, og hvorfor vi plukket ut Anjas geniale forslag som vinner. Sammen med sin lærer Astri, og medelev Emilie, hadde de kommet hele veien fra Luster i Sogn og Fjordane for å være sammen med oss og dele deres opplevelser og arbeid med omslaget. Hvis disse herlige menneskene er representative for Luster, så må vi bare si at bygda virkelig går en lys framtid i møte! Det var rett og slett inspirerende å høre om hvordan de hadde hatt idemyldring og hvordan de hjalp hverandre i arbeidet!

«Forfatterne selv» leste så opp innledningen av boka. Og alle kunne se at de..eh..vi.. var synlig stolte..

Så hadde Svein Tore en personlig passiar der han forklarte hvorfor kapittel 1 er viet demokrati. Cecilie tok over og pekte både på kanalenes egenart og fellestrekk – som kapitlene 2 og 3 er spekket med. Ett av trekkene er likeverd. «Hjulbeinte» Kathrine Breivik åpnet våre øyne for dette perspektivet, og hun uttrykte på scenen at livet hennes har fått et bedre innhold etter at hun begynte å kommunisere på Facebook.

Hva skal vi med sosiale medier? Ser vi nytten, så forankrer vi bruken. Det er blant våre kjepphester, og det brukte vi mye tid på i midtbolken. Svein Tore fortalte bl.a. om sitt lidenskapelige forhold til Lillestrøm, mens Cecilie ga oss et innblikk i sine sko.

Personlig, samtale og verdi. Det er tre grunnpilarer i boka vår. I seansen om Personlig kommunikasjon ble det et sterkt øyeblikk da en av Norges fremste sportsbloggere, Andreas Selliaas, leste sitt personlige blogginnlegg om Alexander Dale Oen – sett gjennom øynene til hans egne barn.

Samtale – hvordan får vi til det? Å faktisk lytte er et sentralt stikkord. En av de som har Lytting som en del av jobben sin, er gateprest Jan Christian i Oslo. Han var vi også så heldige å ha til stede, og vi pratet med ham om hans virke og hva han mener kjennetegner en god lytter.

I sluttsekvensen snakket Cecilie om hva vi legger i å tilføre og bli tilført verdi av andre. Ildsjelen og læreren Liv Marie Schou ble løftet fram som et eksempel på hvordan man kan bruke nye medier også i skolen.

Vi dro så opp noen av hovedutfordringene med bruk av de nye kanalene, før vi leste opp avslutningen «det sosiale kommunikasjonssamfunnet».

To musikalske innslag fikk vi jammen også: Først Maj Britt Andersen som, godt hjulpet av mann Geir Holmsen, sang to kule sanger. Deretter bluegrassbandet Earlybird Stringband som tok publikum med storm gjennom sin helt spesielle stil.

majbrittandersen

Og vi kan ikke annet enn å avslutte slik vi avsluttet stilene før i tiden: Alle var enige om at vi hadde hatt en fin kveld.. 🙂

Takk til alle som gjorde dette til noe helt spesielt for oss! Håper vi nå har klart å formidle noe av stemningen til de som ikke var der.

Vil du lese boka vår? Send en mail til svein.tore.marthinsen@sosialkommunikasjon.no eller cecilie.staude@sosialkommunikasjon.no med adresse og ønsket antall. Så får du boka tilsendt, med en personlig hilsen fra oss.

Shares 0

En tanke om “Den uforglemmelige kvelden!

  1. Tilbaketråkk: Sosial kommunikasjon i Korona-tid | Sosialkommunikasjon.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.